We willen je niet opstoken...
...maar dit is het slimste moment.

Met onze nieuwbouwwoningen kies je altijd voor energieneutraal. VanWonen wil niet anders bouwen. En jij wil niet anders wonen.
Geen stress over energierekeningen, altijd een behaaglijk binnenklimaat. En over onderhoud hoef jij je voorlopig ook geen zorgen te maken. Helemaal naar jouw wens. Helemaal jouw stijl VanWonen.


Alle nieuwe VanWonen woningen zijn standaard gasloos en energieneutraal. Dat levert soms wat vragen op, VanWonen heeft daarop de volgende antwoorden!

De doelstelling is om in Nederland in de toekomst onafhankelijk te zijn van gas, niet alleen vanwege het klimaat, maar ook vanwege de negatieve gevolgen van het boren naar gas. Onze nieuwe woningen worden nu al zo opgeleverd. VanWonen vindt het belangrijk ook echt klimaatvriendelijk te bouwen, en een van de beste oplossingen is dan energieneutraal. Zo is er minder CO2 -uitstoot en dat is beter voor onze toekomst.

Voor het koken op gas zijn er diverse alternatieven. Het meest moderne alternatief is inductie. Het grote voordeel van koken op een inductie kookplaat is dat er weinig energie verloren gaat bij het koken. Andere voordelen zijn: korte kooktijden, eenvoudig schoon te houden, ongevaarlijk voor kinderhandjes, gebruiksvriendelijk en betaalbaar.

Alle gasloze en energieneutrale woningen gebruiken in principe vloerverwarming in het hele huis, zonder radiatoren. Dat levert prettige warmte en koeling op.

In de zomer wekt de woning meer energie op, deze wordt via het net teruggeleverd aan de energieleverancier. In de winter is er meer nodig dus komt er extra energie via het net binnen, maar dit zal over het jaar genomen net zoveel zijn als de woning teruglevert.

Zeker, dat is mogelijk. Er zijn inmiddels diverse hypotheekverstrekkers die extra leencapaciteit beschikbaar stellen voor de aanschaf van energieneutrale woningen.

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen per woning nodig zijn wordt er gerekend met een jaarlijks gemiddelde: 900 volle zonuren. Echter zijn er in Nederland de afgelopen jaren veel meer zonuren geteld. En daarmee is de woning ruimschoots energieneutraal en wekt zelfs ook nog een deel van het huishoudelijk gebruik op. En dat is weer van positieve invloed op de energierekening.

Er zijn geen vragen gevonden.

"Ik sta je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden!"

Martijn van Essen
Jouw verkoopmanager VanWonen
06-30633470 Mail mij martijn@vanwonen.com

“Laat mij je helpen jouw nieuwe thuis te vinden”